Pages

Thursday, November 5, 2009

Halloween (hela serien, alla åtta filmer goddamnit)






Så var vid framme vid det skrämmande slutet, det gastkramande klimaxet. Det här är den definitiva Halloween recensionen. The creepy countdown concludes...




Åtta filmer i en recension kan bli lite väl långt så jag har försökt att hålla varje enskild films recension lite kortare än vanligt...mycket kortare än vanligt, men tro mig. Åtta filmer är fortfarande långt som fan.
Märk även att jag såg dem första sex efter varann men såg inte dem två sista för än ett par daga senare, det kanske märks på mitt språk och hur jag väljer att beskriva filmen, jag vet inte, you be the judge. Nu ska jag inte hindra er längre...Välkomna.




Halloween 1

Är extremt seg, för att vara en slasherskräckis så är det väldigt lite slakt och mest en massa tonårsdrama men samtidigt så var det här en av de tidigaste slashersna och på den tiden var det chockerande nog att folk bara blev dödade och samtidigt så har den en hel del andra kvaliteter som inte återfinns i andra slashers, sann spänning, karaktärsuppbyggnad och bra skådisar och självklart ett gastkramande simpelt men samtidigt väldigt effektivt soundtrack.
Michael Myers mördar sin syster när han är sex år gammal, han hamnar på mentalsjukhus och en Dr. Loomis får i uppgift att bota honom, men efter femton år flyr han för att leta upp sin enda kvarlevande släkting, en viss Laurie Strode som blev adopterad efter att Michael dödade hennes syster, och döda henne. Simpelt och effektivt. Slashergenrens riktiga urfader och helt klar en av de bästa slasherfilmerna som gjorts någonsin, Den enda slashern som överträffar denna är faktiskt...uppföljaren, tro det eller ej, låt oss ta en titt.


halloween 2

The night he came back!!!.Det var här som halloween serien blev en del av den moderna slashergenren, tvåan tar vid precis där ettan slutade och är därför den enda true uppföljaren. det är även i tvåan han faktiskt dör och den här gången dog han på riktigt. han dyker ju nämligen inte upp i trean. i fyran är han ju tillbaka men i och med fyran dalade kvaliteten neråt grovt och dem borde inte räknas som riktiga uppföljare, bara fler filmer om myers, typ som zeldaspelen. Själv anser jag att det här är den bästa filmen i serien, eftersom första filmen i serien är den enda som inte riktigt är en slasher så måste man ju kalla serien för en slasher serie vilket innebär att tvåan är bättre än ettan, den har simplare karaktärer som man bara önskar kunde dö fort som fan, den har en mycket högre bodycount och mycket mer kreativa mord, dem kokar till och med en brud, det är awesome. Det finns inte så mycket mer att säga om tvåan, det är helt klart den simplaste filmen i serien, inga konstiga övernaturliga saker, inga tillkrånglade såpoperarelationer mellan alla karaktärer. Det är bara en massa gore och coola mord. Ipso facto, den bästa filmen i serien.



halloween 3

Vad ska man säga, det här var ju inte ens en myersfilm, det var inge slasher, ingen tokig mördare (på sätt och vis) och det var ju liksom inte en skräckis. Ddet var en deckare, en deckare om en doktor och en kvinna som ska utreda ett mord men snubblar över n¨tgot mycket större, lite grann som den där I love trouble med Nick Nolte och Julia roberts men med mindre komedi och mer cheesy slut.
Det känns som att dem ville göra serien till något annat än en vanlig massmördarfranchise, därför dödade dem myers och uteslöt all koppling till dem tidigare filmer. dem nämner till och med den första halloween som en film Den var inte direkt dålig dock, den failade bara extremt hårt eftersom det var en mysteriefilm i en slasherserie. What the fuck!!!?. Men eftersom det inte var en riktig skräckis och inte hade nån Michael myers med så blev den fetaste jävla bomben på bio, det var nog därför dem återupplivade Myers till fyran. Dem skulle bara lagt ner serien istället för det är nu som det hemska börjar.



Halloween 4
efter den monumentala jättemissen halloween 3 var det bara en sak som kunde rädda serien, Mr Myers himself,i ett desperat försök att locka folk till biograferna återupplivade man myers och sade att han bara hamnat i koma, Laurie strode är död sen ett år tillbaka och hennes dotter (?) bor i en fosterfamilj däe hon har konstanta mardrömmar om sin galna morbror. självklart vaknar han till liv efter 10 år i koma och är fit for fight.
Så nu jagar han sin systerdotter och det som följer är ett praktexempel på vad som är dåligt med slasher genren. en bunt mord, en tokig mördare som inte verkar dö och en massa ungdomar som har sex och blir dödade. inget sticker ut och inget är bättre än dåligt men det är vad publiken ville ha och det fick dem, det tog nämligen inte lång tid innan en femte film kom. och kan ni tänka er, den är precis lika dålig som fyran,men vi tar oss en titt för att vara på säkra sidan, vem vet ?



Halloween 5

bläää den var värre än fyran...mycket värre, i den sanna slasherandan blir förra filmens hjältinna snabbt avvecklad för att kunna göra plats åt den nya. lilla flickan är kvar men hennes syster blir dödad och kvar är hennes kompis som går runt hela filmen och gör mest ingenting men på nåt sätt så är hon hjältinnan. Loomis är tillbaka och gör i stort sett samma dem gamla filmerna och man sitter mest och suckar hela sista timmen och väntar på att filmen ska ta slut. Ska jag vara helt ärlig såg jag inte ens klart femman eftersom jag vet vad som händer , samma som i fyran...Så går vi vidare till sexan, gud, jag undrar
vad som bjuds på den hör gången.



Halloween 6

AAAAHHHHHHHH!!!!! Det här går inte, det bara går inte. Man vet att en franchise har blivit infekterad när man börjar återanvända biroller från orginalet som huvudroller i den senaste filmen. Minns ni lille tommy från Halloween ett ? inte jag heller, det var den där lilla snorungen som laurie fick barnvakta för att hennes polare inte hade tid. Han har visst blivit lite knäpp och mer eller mindre förföljt strodefamiljen, familjen som adopterade Laurie efter Michael först dödade sin syster i ettan. Varför Michael skulle bry sig om dem förstår jag inte och jag förstår heller inte vilka den här Strodefamiljen är, om det är samma som i ettan så har dem åldrats väldigt lite på över 20 år för dem ser inte mycket äldre ut än kanske 45 eller så...Det går liksom inte ihop. Samtidigt har Jaime, den lilla skitungen från fyran och femman, blivit vuxen på sex år och har även blivit kidnappad av någon sorts kult som även har Michael, hon lyckas fly med sitt nyfödda barn men Michael hinner ifatt henne och dödar henne inom den första kvarten. Klassisk slashermanöver. Innan hon dör hinner hon ringa in till en radiostation och försöker få Dr Loomis att hjälpa henne, tommy hör detta och lyckas lista ut att hon var på en busstation när hon ringde. Han åker dit och hittar hennes bebis gömd i en städskrubb...Nu börjar det likna Days of our lives mer än en skräckfilm. Efter det här så börjar Michael jaga efter Strodefamiljen, varför han gör det kan jag inte fatta, dem har ju inget att göra med hans släkt, varför vill han döda dem ? Sen kommer Tommy och får tag på den äldsta Strodedottern och dem båda försöker hindra Michael från att ta bebisen och döda den, samtidigt så smyger den där kulten från början av filmen runt och försöker hitta både bebisen och Myers, sen är det nåt om runskrift och Loomis (som knappt är med i filmen)

Sen dör Michael och alla lever lyckliga i alla sina dar, men varför finns det då två filmer till ?
Jag hatar Halloween serien, Det är den enda slasherfranchisen som tagit sig själv på fullaste allvar i varenda film, i Jasonfilmerna har dem åtminstone haft lite självdistans och skojat med sig själv men här är alla gravallvarliga hela tiden. Det här är den värsta smörja jag varit med om, den slår nästan Deathproof i fucking worthless faktorn. Det här är ett av skälen till varför jag hatar 90-talet. Fy fan säger jag bara. Och det blir ju inte bättre av att man klart och tydligt ser att Michael springer ifatt ett av sina offer i slutet av filmen...slashemördare kan inte springaaaaaaaa!!!!!!
OCh efter att ha blivit skjuten i huvudet, sprängd och skjuten av en hel polispatrull utan att dö så blir han iden här filmen ihjälslagen av en tönt med ett järnrör, no fucking way.


H20

Än en gång försöker man rädda serien genom att revampa serien, precis som att dem återupplivade michael i fyran så återupplivar man Laurie i sjuan. Hon dog visst inte efter tvåan utan hon fejkade alltihop för att komma undan sin lite väl efterhängsna bror. Dem verkar även ha skitit i allt som hände efter tvåan, vilket ju är bra eftersom det bara gick utför efter den och serien tog en alltför övernaturlig och rent ut sagt töntig vändning. Så nu har han inte visat sig sen den där natten för tjugo år sedan...vart har han varit då ? man får ingen förklaring, alla tror att han har varit död sen tvåan och nu verkade det vara en bra tidpunkt att komma tillbaka...Samtidigt som det är skönt att dem börjar om på ny kula, vädrar ut den gamla mögellukten och fröschar till seriens utseende med en av genrens bästa regissörer (allas våran favorit Steve Miner)Så är det fortfarande en ganska dålig film, den liksom...It doesn’t make sense. Varför skulle han vara helt borta i tjugo år och sen bara hux flux dyka upp, jag kan förstå att producenterna ville gottgöra alla skitfilmer som den här serien har plågats av så dem gör dem en sista film för att avsluta det hela. Det kan jag gå med på, för även om den inte är särskillt bra, alldeles för få mord, otrolig story, svaga karaktärer och inte nyskapande för fem öre, så är den fortfarande bättre än de senaste tre filmerna. Synd bara att dem var tvungna att göra en film till...


Halloween ressurection

det finns så många fel med den här skitfilmen, regin, manuset, klippningen, kostymdesignen (Michaels masker för täskig ut i den här filmen) men det är två saker som ensamma verkligen kör filmen i botten. Bustah Rymes och Tyra Banks. Oh my god.

Michael Myers dog aldrig i förra filmen, han bytte kläder med en sjukvårdare och krossade hans strupe så han inte kunde prata. laurie dödade fel snubbe och blev tokig. Tre år senare letar Michael upp henne och hon ska precis döda honom när han dödar henne istället. End of story, nu är han den enda Myers släktingen kvar, men inte ska han sluta mörda för det, neeej då. När ett gäng ungdomar går med på att vistas i det gamla Myershuset för en internetsida, så nu måste dem dö. Det är bara för löjligt. För att locka den nya hippa, finniga, innesittande datornördkulturen så låter man typ 70 % av filmen fotas med pissiga webcams som sitter på skådisarnas huvuden, som en del av den här internet grejen dem var med på. Det är hela grejen, sen slåss Bustah med Myers och vinner och sen är filmen slut. Och även slut var hela Halloween serien, tack gode gud. Det kom ju två re-makes men dem räknas inte för dem ingår inte i serien...och så var dem så jävla dåliga.



Och så var det äntligen slut, jag är så glad att jag skulle kunna gråta, om jag aldrig nånsin igen behöver titta på en slasherfilm i mitt liv så kommer jag dö lycklig. Halloween filmerna brukade vara mina favoritslashers men nu när jag faktiskt har sett allihopa måste jag erkänna att Haloween serien är en av dem sämsta serierna. Jasonfilmerna hade i alla fall lite humor och Hellraiserfilmerna hade alltid dem mest fuckade effekterna och Freddy filmerna hade alltid...freddy, men Halloween filmerna blev aldrig något bättre än den första, den fastnade i sin egen suceé och förstod inte att det dem gjorde var inte alltid lika bra som orginalet, det var för det mesta bara en stor hög med skit.


Jag orkar inte rimma på det här, det är redan jobbigt nog som det är. Att behöva se på åtta mer eller mindre värdelösa filmer efter varran, kan få vem som helst att...Nej jag orkar inte jag orkar verkligen inte. Jävla skitfilmer.

1 comment:

  1. Ehm...du har glömt Rob zombies två rullar. Och försök inte med att dom inte räknas, you counted the third movie and ressurection.
    //Orkad

    ReplyDelete