Pages

Friday, November 13, 2009

Max Payne (the movie)


I don't believe in heaven, I believe in pain.

Det är det första orden som yttras i Max Paynefilmen, och då vet man att man bör göra sig beredd på en riktigt plågsam filmupplevelse...ha...haha...hajar ni plågsam, så sant, så roligt, på så många sätt...skit samma.




Max Payne är en hilarious film, den är så dålig att det svider i ögononen efter en halvtimme. Den är inte som transformers eller crank, så jävla cool för dem skjuter folk och allt exploderar.
Den är inte som Cobra, så jävla töntig men samtidigt så jävla bra för sly slaktar typ hundra pers i en scen och allt exploderar.
Den är i ett fack för sig själv, det finns inte så många actionfilmer som inte går att uppskatta för att dem är så ruttna rakt igenom men Max Payne är en av dem.

För fyra år sedan blev Max Paynes hela familj mördad, inklusive hans nyfödda bebis och polis som han är börjar han leta efter den ansvarige. Efter fyra års letande (sämsta polisen någonsin) så har han äntligen kommit nånstans. Hans fru jobbade för ett företag som tog fram en ny experimentell drog åt regeringen som skulle effektivisera soldaterna på slagfältet. Drogen visar sig ha en del grova biverkningar och Mrs. Payne är den enda som anser att detta borde avgöra huruvida drogen ska distribueras eller inte. Så nu har jag mer eller mindre avslöjat filmens plot, jag kan även avslöja att det är Max gamla kollega som numera jobbar åt the evil corporation som tar hand om själva mördandet.

Det är det stora mysteriet i filmen, ganska klassiskt för en halvdålig actionfilm men ändå så lyckas filmen fucka upp det också. Dem har en simpel historia som inte behöver så mycket förklaring, allt man behöver är ett dussin coola actionscener så har man en cool actionfilm, men instället väljer dem att blanda in själva drogen i historien. Och ett nästan övernaturligt tema tar över hela filmen, för det här är inga vanliga bieffekter. Man börjar hallucinera men inte vilka hallucinationer som helst, det är inga personliga hjärnspöken som dyker upp vilket ju brukar vara hur en riktig hallucination funkar, nej här ser alla knarkare samma sak, svarta änglar som sveper ner från himmelen och har ihjäl dig på ett sätt eller annat. Man hajar ju hela tiden att det inte är på riktigt men filmen tror att du är dummare än så och försöker hålla fast vid att "jo dem är på riktigt" och jag undrar, varför skulle man behöva inkludera demoner i en film som heter Max Payne ? allt man behöver är Max Payne som går runt och skjuter folk i slow-mo. Fail, så epic fail asså. Det finns inget som kan rädda den här filmen, inte ens scenerna när Max är hög på drogen och springer runt i ett garage och ser ut som en travhäst fullpumpad med anabola steroider och dual-wieldar ett par MPfemmor. Det fick mig att garva rakt ut i flera minuter men inte ens för den scenen skulle jag kunna sätta mig ner och se om filmen

Tro mig när jag säger att Max Payne är en värdelös film, om ni vill se filmen så beordrar jag er att spela spelen istället och sen kan ni se filmen, då kommer ni inte bara inse hur dålig filmen är ur ett strikt cineastiskt perspektiv, utan även hur spelen bara förnedrar filmen.


ni kan väl det gamla ordspråket no pain, no gain ? Här med uppdaterar jag det så det passar en post Max Payne värld. Max Payne, no gain. För man får fan inte ut nånting av att se den filmen, sånt jävla slöseri med tid.

No comments:

Post a Comment