Pages

Wednesday, October 7, 2009

A nightmare on Elm street 2 :Freddys revenge


Haha!!! Ni trodde jag skulle recensera ettan va ? Tji fick ni, jag ska recensera den väldigt förbisedda tvåan istället...The creepy countdown continues.




Så vad ska man säga om Freddy filmerna ? det räckte med tre stycken, dem andra fyra suger enorm dase och är totalt onödiga. Så vad ska man säga om tvåan då ? Först och främst, hur många av er har sett den, hur många har egentligen sett nån av uppföljarna ? Det känns som att det var väldigt onödigt att följa upp ettan alls för ingen av dem andra kommer ens i närheten av ettans briljans, men om man måste se nån av dem så skulle jag rekommendera tvåan.



Freddys Revenge utspelar sig 5 år efter ettan och Nancy och hennes föräldrar har flyttat för länge sen. Nu bor en ny familj där, helt ovetandes om vad som hände i det huset för fem år sedan. Grady (sonen) börjar drömma om en brännskadad man vid namn Fred Krueger som säger åt honom att döda folk. Sagt och gjort, Grady börjar döda folk i sina drömmar men ju längre det pågår desto verkligare blir drömmarna och det går snart upp för grady vem Fred Krueger verkligen är och vad han försöker lura Grady till att göra. Freddy försöker reinkarnera sig själv genom Gradys kropp, eftersom han för fem år sedan insåg att det inte går så felfritt att döda folk i deras drömmar.

Så premissen för tvåan är ju en helt ok en, dock är utförande inte lika välgjort. Det finns för många sidospår och alldeles för många skådespelare som inte passar in i en skräckfilm, Den kvinnliga huvudrollen ser bara...helt fel ut, hon ser ut som en av dem som blir dödade i första akten eller så.

Vad som gör Freddys revenge speciell är att den inte bara är en skräckfilm om en drömmördare, den är även en historia om en pojke som kommer ut, ur garderoben...han är fett gay asså. Hela filmen är fylld av homosexuella undertoner, Gradys feminima utseende, hans allmänt fjolliga beteende, scenen med ormen i klassrummet, som även påpekar att undertonerna inte bara är homosexuella utan även homofobiska. För det är nog något folk inte har tänkt på när det gäller Freddys revenge, den är inte bögig, den är fett homofobisk, den är en metafor för allt som är antibajspackning, hear me out. Som sagt ormen i klassrummet. Ormen representerar det manliga könet, alltså homosexualitet, som slingrar sig runt hans hals och försöker snärja honom men när han märker det skriker han av skräck. Även hela affären med gympaläraren som blir dödad i duschen, Grady går in på en läderbar (gaaaaayyy) och träffar sin gympalärare iklädd en mycket Halfordisk läderväst. Dem har tidigare i filmen klargjort att gympaläraren är lite av en BDSM kille ,med en försmak för män vilket ju är as bögigt. Därför blir han fastknuten i en dusch naken och piskad och sen även dödad. Sen materialiserar sig Gradys Homosexualitet som en galen mördare med knivar på fingrarna, bögar är tokiga mördare...sanslöst vinklat om du frågar mig, men vem lyssnar nånsin på mig. Detta är den intressanta delen med Freddys revenge, resten är egentligen inget speciellt...inget speciellt alls, jo en grej till. När Grady har blivit hundra % gay (alltså när Grady förvandlats helt och hållet till Freddy) Så är det enda som kan förvandla honom tillbaka till straight är en kvinnas kärlek. Så jävla homofobiskt att det inte är sant. Nåväl, annars är det inget som utmärker den här filmen och jag tror att det är därför som den har fallit i glömska. Det var ingen som såg den grova homosexuella och homofobiska undertonerna, det dem såg var en rätt medioker skräckis som inte ens lyckades nå sin föregångare till fotknölarna.


Även om jag nu säger att filmen inte är så bra, inte alls bra egentligen om man inte kan se...det så bör man ändå se freddys revenge för den har en del coola drömscener och det är den enda uppföljaren som inte är liksom...asdålig, förutom trean då men den har väl alla redan sett ? eller ?


Piska en bög på en likhög.


P.S
Jag vet att den här Recensionen blev lite kort men jag har insett att om jag ska klara av att skriva fler recensioner måste dem bli kortare. Självfallet kommer jag gå tillbaka till mina långdragna, grovt överanalyserande recensioner efter Creepy countdown, don't worry

No comments:

Post a Comment