Pages

Thursday, October 8, 2009

Night of the demons


Back for more eh ? Den här gången tänkte jag spajsa upp tillvaron lite med en recension av en dålig film...The creepy countdown continues.








Har ni någonsin sett en film om ungdomar som ska festa i ett gammalt hus ?
Ja

Har ni någonsin sett en film om ungdomar som ska festa i ett hus fyllt med spöken och demoner ?
Ja

Har ni någonsin sett en film om ungdomar som ska festa i ett hus fullt med spöken och demoner som dödar ungdomarna en efter en ?
Ja

Har ni någonsin sett en film om ungdomar som ska festa i ett hus fullt med spöken och demoner som dödar ungdomarna en efter en som är särskilt bra ?
Nja

Då ska ni se Night of the demons. Det är en av dem sämsta filmerna jag någonsin sett, den är sämre än the pit, den är sämre än plan 9 from outer space, den är sämre än El Mariachi 2. Den är till och med sämre än Deathproof...nej, ingen film är sämre än Deathproof.

Night of the demons handlar om...ja, under festen bestämmer sig dem för att ha en seans, för sånt är ju så häftigt när man är mellan 19 och 23. Dem letar upp en stor spegel som dem ska titta i för då ska man kunna se se sina döda släktingar eller nåt. En av tjejerna ser sig själv död och blir självklart livrädd och välter spegeln, då slinker en demon ut ur spegelskärvorna och tar sig in i en annan tjej, efter det följer det vanliga, inget speciellt alls, ni har sett det förut.

Så varför ska jag ens recensera den här filmen om den nu är så generisk och medioker ? jo för den är inte bara helt ointressant, utöver det så är den plågsamt dålig på alla aspekter. Det finns inte en enda skådespelare i Demons som verkar ha spelat i nån annan pjäs/film/TV-serie, alla är värdelösa. Jag menar, även om man inte är en skådespelare så vet man ju hur man beter sig i vanliga livet, varför inte bara kopiera det så har man lyckats med det som alla skådespelare bör sträva efter, naturligt skådespeleri. Men i Demons beter sig alla som om dem var fem år gamla men förstod vad en klyschig skräckfilms karaktär är för något, alla spelar över så till den grad att det blir värdelöst, mer värdelöst än uppsättningen av Klas Klättermus som jag och min polare satte upp när vi gick på dagis...blä.

Regin...finns inte, jag kan inte se en enda scen i Demons som verkar ha fått nån sorts direktion från en person som visste vad han höll på med. regissören måste ha varit full eller bara rent frånvarande för ingen regissör skulle någonsin acceptera några av dem scenerna som finns med i Demons. Åh jag blir så arg, vissa scener håller samma höga kvalitet som något ett par högstadie elever skulle spela in för att visa upp på sista lektionen på fredagen, du vet lektionen som heter typ talangtimmen.

Och musiken ska vi inte ens tala om. Jag lovar dig att Det var en kille som satt ensam i inspelningsstudion och freestyla fram soundtracket på sin Casio X-10 B samtidigt som han såg filmen för första gången. Det är så jävla off och inte ens i närheten av nästan bra, fast samtidigt finns det en del kitsch värde i musiken, just för att det är en ensam synth från 80-talet, ganska coolt, men nej.

Och sist men inte minst har vi make-up och effekter. Det är det enda med den här filmen som är någorlunda ok. Jag letade upp vad budgeten var för filmen och den låg runt en dryg miljon Dollar. det mesta måste ha spenderats på effekterna, dem insåg att dem skulle aldrig ha råd med ordentliga skådespelare och bra effekter så dem valde effekter framför talang, kanske i hopp om att efterlikna riktiga Hollywoodfilmer (OOOOHHHHH SICK BURN !!!1) För effekterna är helt ok, dem ser ut som det man brukar se i dåliga TV-serier som typ Buffy och så. Det är nog det enda man inte riktigt kan gnälla på.


Så mycket mer finns det inte att säga. NU kanske ni undrar varför jag sa att ni skulle se Night of the demons i början av recensionen, jo för om ni ser den kommer ni alltid att kunna uppskatta dåliga skräckisar mer än förut. Så fort ni börjar tröttna på den senaste Re-maken av nån gammal kultrysare (ja jag refererar till den kommande Nightmare on Elm street Re-maken, den ser ju piss ut) så kan ni alltid tänka på allt jag har sagt och säga till er själva "nåväl, det är ju inte lika dåligt som Night of the demons". Och apropå dåliga Re-makes så har jag hört att dem faktiskt ska göra en Re-make på Night of the demons...Vafan tänker dem med ? Brukar man inte bara göra såna på bra filmer ?
Fair enough att filmen har fått lite kultstatus bland skräckentusiaster för att den är så dålig men asså...trenden är ju att ta en läskig film som alla känner igen och göra om den så att man kan tjäna mer pengar. Ingen vet väl vilken film Night of the demons är ? hur ska dem kunna sälja den Re-maken ? "From Lionsgate studios (pun intended) comes the retelling of the most horrifying movie no one ever saw"...Det funkar inte, om dem inte gör det med glimten i ögat men då blir det med stor sannolikhet mer scary movie an Night of the demons.


Dumma ungdomar i ett läskigt hus på en kulle, väcker många cineastiska fördomar och är oftast en skitrulle.

No comments:

Post a Comment