Pages

Monday, September 21, 2009

Red dawn


Nu när Patrick Swayze oturligt nog gått bort tycker jag att vi ska hylla honom genom att ta en titt på Red dawn HAHAHAHAHAHAAAA!!!


Red dawn handlar om ett gäng highschool ungdomar (spelade av en massa folk man känner igen från 80-talet, Charlie Sheen, Leah Thompson, C.Thomas Howell och Jennifer grey, dock har man aldrig hört talats om deras medverkan i den här filmen),
och en äldre bror till en av dem (Patrick Swayze).

Dessa ungdomar undkommer med nöd och näppe när ryssarna och Kubanerna, av någon helt frånvarande anledning, invaderar hela USA. Denna invasion sker inom fem minuter från det att filmen börjar och för att vara en så überpatriotisk film tycker jag verkligen att den pissar amerikanska armén rakt i ansiktet för det tar ryssarna ett drygt dygn att ockupera större delen av hela USA. Hur som helst, Patrick Swayze och Co ger sig iväg upp i bergen för att komma undan kommunistjävlarna men redan då börjar stridigheterna inom gruppen, borgmästarens son, som är en av ungdomarna försöker övertyga gruppen att det är bättre om dem bara ger sig med en gång istället för att sitta ute i skogen och trycka, men Swayze menar att det är fel, för dem har invaderat vårat land och kan inte bara ge oss...Alla går med på det och sen följer ett en timme långt montage över hur, efter en attack mot några sighseeande ryssar, ungdomarna startar en guerilla och sakta men säkert utrotar fienden. Jag undrar bara lite grann sådär...Hur kan snorungar som aldrig ens hållt i ett vapen lyckas ha ihjäl hela plutoner med utbildade soldater ? Det går inte, och inte nog med att dem gör det om och om igen utan att ryssarna någonsin lyckas lista ut deras mönster eller strategier, nej the wolverines, som dem kallar sig efter sin skolas fotbollslag, förlorar inte en enda soldat på flera månader.

Filmen är två timmar lång och det händer absolut ingenting under hela filmen, allt dem gör är skjuter ryssar och Kubaner, jag tänker inte spoila slutet för det var en av dem få stunderna då filmen fick en riktig dramatisk effekt.

Manuset är som sagt värdelöst, jag tror inte ens att det fanns ett manus, för det finns inget i filmen som tyder på det, dialogen är usel och man hör att skådespelarna inte är vana vid att ad-liba, och storyn är just...att...dem skjuter ryssar, det behövs inget manus till det, man behöver bara klottra ner några ledord på ett vanligt A4 ark för att kunna göra den här filmen.

Skådespeleriet är förkastligt, inte för att det krävs något direkt skådespeleri, allt dem gör är ju att skjuta ryssar, dem enda gångerna filmen kräver lite skådespeleri är när någon har dött, vilket många gör. SÅ fort en förälder eller en vän dör så följer regissören upp den scenen med en riktigt snorig snyftfest, alla gråter och kramar varann manligt och säger saker som don't cry, let it turn into something else...varför inte bara säga let it turn into anger eller vengeance eller nåt ? Ännu ett tecken på att det inte finns nåt manus, something else. Sen finns det en scen, som är min favorit, där Swayze verkligen visar varfö han inte var särskillt framgångsrik som skådespelare. Borgmästarungen har smugit ner till stan där ryssarna fångar in honom efer att dem hajat att han är en Wolverine och tvingar honom att svälja en typ tracking beacon, så ryssarna kan hitta hela Wolverinegrupen. När Swayze får reda på det här gör han det enda rätta, han tar tag i killens krage och skriker WHYYYYY!!!! WHYYYYYY!!!!1. Sen vänder han sig om och försöker än en gång att bygga på manuset med lite freestyling. Så vad gör han då ? Jo han vänder sig om och säger AAAAAHHHHH!!!. I nästa scen skjuter dem borgmästarungen för han var en förädare enligt dem...

Den här filmen är fylld med såna stunder, ultrapatriotiska scener om man är en American, men för alla andra verkar dem bara naiva och trångsynta. Man får inte gråta för det är inte manligt, skälet till varför vi skjuter ryssar är för att det här är vårat land, man är inte en man förrän man har dödat ett djur och druckit dess blod...

Red dawn är så töntig och urbota dum i sina ideal att den blir skrattretande, mot slutet låg jag och vred mig av skratt när till exempel dem skjuter borgmästarungen, det är en sådan diss mot allt som Amerika är men eftersom det är Amerikaner som gjort filmen så är det en viktig film om mod och patriotism. Dumheter. Red dawn är skälet till varför ingen tar USA på allvar, Red dawn underminerar hela hela den Amerikanska livsstilen och tankesättet utan att själv förstå det för den är så upptagen med att vara så jätteamerikansk den bara kan bli. Det finns två filmer som verkligen bevisar att USA är det sämsta landet i världen. Team america och Red dawn, har man bara tid att se en film så ska man se Red dawn.

No comments:

Post a Comment