Pages

Sunday, March 7, 2010

UP












Ahhh, efter en uppfriskande paus är jag nu tillbaka med ännu en recension. Den här gången är det UP vi snackar om.


Carl hade en dröm när han var liten, att följa i sin idols fotspår och utforska världen, närmare bestämt Paradise falls i sydamerika. Han delade denna dröm med sin fru och under åren försökte dem gång på gång ta sig dit men verkligheten och dess problem kom alltid i vägen. Så nu på äldre dar har Carl blivit en ensam, bitter gammal man som är besviken på sig själv, besviken på att han aldrig fick några barn och besviken på att han aldrig kunde ta sin fru till Paradise falls. Men så får han e Idé, varför inte åka dit nu och ta med sig huset han och hans fru alltid bodde i, på så sätt kommer både han och hans fru dit.


Och vilket äventyr resan blev.


Jag tänker inte säga mer om historien, det har jag inte tid med (så många filmer, så lite tid)
Men jag tänker säga vad jag tycker om filmen. Den var GRYMT BRA!!!!1

Historien om en gammal man som mot alla odds tänker fullfölja sin livslånga dröm är en vi alla kan förstå och ta till oss, och det faktum att Pixar har gjort filmen gör den bara mer tilltalande, underbara animationer och en barnsligt lekfull...känsla som lägger sig över hela filmen. Blanda det med fenomenal musik och du har dem viktigaste ingredienserna för att bli årets bästa animerade film...

Ja för årets bästa film lär den inte bli om juryn får bestämma, en animerad film är inte en riktig film enligt dem, det är därför animerade filmer har sin egen kategori, varför är det så ? ibland är animerad film mycket bättre än vanlig film. Även om UP inte vinner (vilket den inte kommer göra, inte bara för att den är animerad, utan för att den tävlar mot alltför bra filmer) så tycker jag att det här är en trend som borde hålla i sig, animerad film förtjänar att tas på lika stort allvar som vanlig spelfilm.


Gammal som ung, pojke som fågel, ledsen som glad så gillar vi alla innerst inne choklad.

No comments:

Post a Comment