Pages

Tuesday, January 21, 2014

True detective: Avsnitt 2






Mysteriet tätnar i det andra avsnittet, men om det är något som verkligen nystas upp så är det våra två "hjältar".

I första avsnittet så hintade manusförfattaren om Cohle och Harts privatliv och personliga egenheter, men i det andra avsnittet får vi följa med på en lite djupare dykning ner i deras psyken och sinnen. Dessa två individer är inte utan sina ärr och de representerar två vitt skilda "versioner" av den trasiga mannen.

Den ene tamppas med en tidigare tragedi och år av psykisk och kemisk terror, den andre försöker desperat rädda sig själv från arbetets extremt, emotionella tyngd med hjälp av rusdrycker och äktenskapsbrott. Samtidigt så har de fått upp ett spår och det spåret leder de båda långt in i den frireligiösa södern och allt vad det innebär.

Avsnitt 2 känns definitivt mer som en vanlig deckare. De intervjuar torskar, prostituerade, bordellmammor och diverse knarkare. Ett dagsverke väl utfört, men utöver det så har vi utvecklandet av de båda polisernas personligheter. Både väntade och oväntade saker dyker upp och precis när man började oroa sig för en dipp i kvaliteten så vände avsnittet och räddade sig själv. Jag påstår inte att det slog piloten, men trots det håller avsnitt två fortfarande högre klass än de flesta andra deckare tillsammans.



Så nu måste vi vänta en hel vecka till, men om serien fortsätter såhär skulle inte en månad vara för lång väntetid. Vad är det man brukar säga, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge?

No comments:

Post a Comment