Pages

Saturday, January 18, 2014

True detective: Avsnitt 1






It's not TV, it's HBO.

Dessa ord klingar färskt i mitt huvud efter att ha sett det första avsnittet av den nya serien True detective. Det här är ingen vanlig TV-deckare (snacka om att motbevisa mig själv), det här är något cäldigt speciellt. Allt från skådespelarna (Woddy Harrelson, Matthew McConnaughey, Michelle Monaghan och Kevin Dunn än så länge.) Och deras prestationer till fotot, regin, manuset och klippningen.
Detta är en väldigt lång film.

Men så är det väl med med det mesta som HBO producerar. Man får tycka vad man vill om serierna (inget stort fan av Game of thrones) men produktionskvalitén logger alltid på topp, och True detective är inget undantag.
Det hela börjar med att våra två "hjältar" blir intervjuade. Detta utspelar sig mer eller mindre i nutid (2012) de blir intervjuade angående ett mord de båda var med och löst 17 år tidigare.
Storyn hoppar sömlöst mellan 1995 och 2012 och det är det mest intressanta med serien (hittills i alla fall), att se hur mycket de båda männen har förändrats.

Martin Hart (Harrelson) har tappat håret, fått lite mage och ser allmänt trött ut. Han har åldrats men han har fortfarande sin hälsa.
Rust Cohle (McConnaughey) har härjats av pren sedan mordet. Hans kindben sticker ut, ögonen hänger, hans hår är långt och ovårdat och hans beteende har ändrats drastiskt.


Och där i ligger spänningen. Någonting hände med de båda männen under utredningen av det där mordet för 17 år sedan, och det är viljan att ta reda på vad som hänt med dem som driver både publiken och själva serien vidare.
Det må bara ha gått ett avsnitt, och det är bara Januari än, men jag är säker på att True detective kommer vara en av de bästa serierna under 2014,

men vad vet jag..?

No comments:

Post a Comment