Pages

Saturday, June 8, 2013

Sightseers






Ben Wheatly är en konstig prick, han gillar inte de vanliga filmerna. Han gillar när saker och ting är en aning snedvridna. Ta kill list till exempel. En film om två yrkesmördare som får en lista med människor som ska dör, grejen är bara den att det hela visar sig vara en komplott för att styrka rankerna inom en hednisk kult med kopplingar till Athurianska legender.
Nu är han tillbaka med en ny film, en härlig roadtripkomedi om två älskare som ger sig ut för att uppleva den engelska naturen, men som det ofta är med nyförälskade som spenderar för mycket tid med varandra. Nya och väldigt annorlunda sidor uppdagar sig hos de båda, sidor som ingen av de visste om att de fanns.


Som jag sa i början av recensionen så är Ben Wheatly en lite udda karl, han gillar att röra till det och förvränga verkligheten precis så mycket att man fortfarande går med på att det är vår värld vi ser men samtidigt så kan man inte fatta att något sådant här kan hända på riktigt.

Det är oftast väldigt förvirrande och man vet inte om man ska ska skratta eller gråta, för oftast så är Wheatly en man som ser det roliga i allt och kan till och med få ett ganska brutalt mord att verka en aning roande.
Och det är en stor del av charmen i alla hans filmer. det går att skratta åt det mesta fast man egentligen inte borde, man är konstant underhållen även om man kanske inte alltid hajjar vad det är man tittar på. Det är ett säkert tecken på en bra film regisserad av en fenomenal regissör. Att man inte riktigt vet om man fattade allt som precis hänt, men du vet att du har blivit extremt underhållen.

Det är en väldigt passande metafor, för både sightseers och för Ben Wheatly... en gigant bland oss vanliga dödliga.

No comments:

Post a Comment