Pages

Friday, December 30, 2011

T.W Galan 2011 Vinnarna







Och som lovat kommer här vinnarna av den första årliga T.W Galan

Prisutdelningen blir en aning spartansk eftersom hela galan anordnades och utfördes av mig (med visuellt stöd av min syster, tack för kollage postern) och allt på fyra dagar, men baserat på hur väl mottaget detta spektakel blir av folket (du alltså) så kommer nästa års gala bli lite...livligare.

Nå väl. Varje år dyker det upp en mängd filmer, komedier, actionfilmer, skräckisar, dramer, thrillers och ett antal genrer som inte riktigt går att definiera. Och varje år så anordnas en massa filmgalor som delar ut ännu fler priser till alla dessa filmer. Du har dem stora galorna som Oscargalan, Golden globe galan, Cannes Film festival, det är dem som folk brukar titta på och lita på när det gäller film, men om jag ska vara ärlig så har jag aldrig varit speciellt nöjd med prisutdelningarna i dem galorna. Många filmer som förtjänar att nomineras (och ibland till och med vinna) glöms bort, kanske för att dem inte är producerade i Amerika eller så är det en komedi, och en komedi kan ju inte vinna priser heller (jag vet att det har hänt och fortfarande händer, men allvarligt, hur ofta är det) eller det vanligaste är att juryn inte blivit mutad tillräckligt. Det är ett välkänt faktum att de filmer som nomineras på Oscarsgalan har lättare att vinna om producenterna skickar så kallade "Giftbaskets" till juryn, det är sant, dem har sagt det själva.
Och detta är så sjukt, att en film ratas bara för att den underhåller mer än vad den ställer frågor eller berör är felen regissör är inte mästerlig i sitt utförande bara för att skådespelarna gör bra ifrån sig. Jag skulle vilja se Kieslowski regissera slutet på Fast five och sen jämföra med Justin Lins slut.

Därför har jag skapat min egna lilla filmgala. T.W Galan, här har alla filmer lika stor chans att vinna och ingen diskrimineras på grund av genre eller fjäsk, dock kommer ju inte alla som läser det här att hålla med mig, men det är just det som är grejen, jag ger er min åsikt här (precis som i min blogg) och ni behöver inte hålla med mig, skapa er egna filmgala istället, varför inte liksom ?

Och med dem orden tycke jag vi ger oss in på prisutdelningen, vi börjar med priset för bästa Specialeffekter.

Vare sig det handlar om gigantiska robotar som river en hel metropol, eller om en apa som förkastar sin roll som lägre stående väsen så kan man inte neka att effekter hjälper oss att köpa alltihopa. Enda sedan vi började göra film så har vi använt oss av små trick för att förvränga verkligheten, och nu i modern tid har vi kommit väldigt långt i utvecklingen. Vi kan göra saker som man aldrig ens kunnat drömma om för bara några decennier sedan.
Och dessa fem filmer hjälpte oss drömma mer än några andra i år

Transformers Dark of the moon

Trolljegeren

Rise of the planet of the apes

Suckerpunch

De tre musketörerna



och priset för bästa specialeffekter går till... ... Spänningen är olidlig... ...

Tranformers Dark of the moon

Få filmer kan få mig att tro på robotar från yttre rymden men Transformers 3 var så välgjord att man nästan undrade hur dem hade lyckats bygga alla dessa robotar, därför förtjänar alla män och kvinnor på ILM Studios att vinna det första T.W priset som någonsin delats ut.
Grattis!!!




Och nu ska vi vidare in i effekts träsket, vi ska utforska det senaste verktyget i effekt trollkarlarnas mystiska påse nämligen 3D. Hate it or love it så är 3D nästa steg i interaktiv underhållning. Med 3D kan vi som sitter i publiken sugas in i händelserna på ett helt nytt sätt, helt plötsligt sitter vi inte och tittar på när Kapten Haddocks förfader fäktas med Rackham den röde, vi är faktiskt där, på det brinnande skeppet och om vi inte duckar i rätt tillfälle blir vi nog av med huvudet.

Och även om 3D är en ny teknik (inte egentligen men den moderna 3D:n är ny) så har dessa fyra filmer visat stora framsteg inom just 3D

The green lantern

Tintin och enhörningens hemlighet

De tre musketörerna

Transformers Dark of the moon

Och priset för bästa 3D går till... ... ...De tre musketörerna.

Paul W.S Anderson gillar att blanda sig i de flesta delarna av sina produktioner och nu på senaste tiden har han lagt ner extra tid på att skapa riktigt bra 3D effekter, med de tre musketörerna öppnar han fönstret in in till 1600-talets Frankrike med en fantastisk twist.
Grattis!!!



Specialeffekter och 3D är två viktiga komponenter när man skapar nya världar, men en ingrediens som alla sorters filmer verkligen behöver, en ingrediens som ibland kan göra eller förstöra hela filmen, är musiken.
Det spelar ingen roll om du gör en film om utomjordingar eller vanliga människor i extrema situationer så är Musiken alltid viktig, den kan ibland höja stämningen och ibland blir den till och med en extra karaktär i filmen, och dessa tre kompositörer skapade hela världar med sin musik.

Alexandre Lesplat för musiken i Harry Potter och dödsrelikerna del 2.

Steven Price för musiken i Attack the block

Michael Giaccino för musiken i Super 8


Och priset går till... ... ... ... ...Michael Giaccino för sin musik i Super 8
(http://www.youtube.com/watch?v=tKjFLRgUI_c&feature=related)

Ingen annan fångade verkligen känslan av hopplöshet, ensamhet, vänskap och till slut kärlek så väl som Michael Giaccino gjorde med sin musik i Super 8, om det är någon som verkligen förtjänar ett pris för sitt arbete så är det han.
Grattis!!!



Och där avslutar vi den första delen av T.W Galan 2011, men vi är tillbaka om ett litet tag.

No comments:

Post a Comment