Pages

Wednesday, February 9, 2011

Internetkändisar...


Wow, det var ett tag sen, men jag har haft en del att göra de senaste typ året sen jag skrev sist (nej, sist jag skrev nåt var i somras eller hur ?) jag har jobbat...ibland. Jag har skrivit en del...ibland, jag har dock för det mesta gjort i stort sett ingenting, jag har helt enkelt varit för slö för att sätta mig ner och blogga nåt, men jag har en del idéer som jag fått under tiden och en del projekt som jag aldrig kom igång med som jag tänkte prova på nu (frågan är om jag kommer orka mer den här gången, vem vet inte du, vem vet inte jag) men innan jag påbörjar nånting alls måste jag prata ut om nåt som stört mig i flera år.

Internetkändisar

Ni vet vad jag pratar om, folk som, för det mesta, blivit kända genom sina bloggar eller sina Youtube kanaler. Folk som Lisanova, KassemG, Smosh, Michael Buckley (What the buck) och så vidare.

Det känns som om hela den här internetkändis grejen har blivit för mycket, förr i tiden (gud vad jag känner mig gammal) så gjorde folk videos på Youtube för att det var roligt. Dem gjorde det inte för att bli populära eller kända, men så råkade några bli det och helt plötsligt föddes en ny kultur. att göra videos på Youtube blev ett yrke, folk fick sponsorer, dem gjorde reklam för olika produkter och dem tjänade pengar på sina videos, vissa tjänade till och med nog för att leva på det (shit asså) sen började det spåra ur ordentligt. Nu är det inte bara lukrativt att vara en Youtube kändis, nu får man stjärnstatus.

Nu finns det "award shows" (streamy awards bland annat) där man kan vinna priser för sina videos men det hela har blivit ett sånt spektakel, Nyhetsprogram kommer dit och intervjuar "kändisarna" och dem får gå på röda mattan och...ja det känns lite överambitiöst för folk som blivit kända pga videos på internet där dem mimar till power rangers titelsången, fem år senare så lever dem på sina fortfarande lika dumma videos (fast med bättre productionvalue).
Fast det värsta med dessa "kändisar är den elitstatus som dem största uppnår, det är läskigt ibland asså, dem samlas, alla dessa unga intressanta människor, och dem umgås som vänner fast bara om man är superkänd på Youtube. Dem gör videos med varandra, åker på galor med varandra och bor på samma hotell så dem kan skoja med varandra och ha roligt tillsammans...Men för typ ett år sen så kände ni inte varandra, ni är bara bekanta med varandra för att ni jobbar med samma grejer, visst har jag arbetskamrater men jag umgås inte med dem utanför arbetet (men det är väl för att jag är så antisocial så skit samma) men ni jobbar ju inte ens med varandra liksom "on a daily basis" så liksom... what the fuck ?

Ni kan tycka att jag är negativ, att jag bara gnäller på detta nya och spännande arbetstillfälle (alla kan lyckas på internet)

och jag ska inte snacka så mycket, jag försökte själv en gång i tiden att lyckas på Youtube (vissa av er kanske har sett det) men eftersom jag inte fick mer än typ 1000 views på kanske två av mina videos så lade jag ner det projektet.
Så ja, jag är lite partisk kanske, men ändå, ibland måste ni väl tänka på samma sätt som jag gör just nu, att det hela har spårat ur lite grann ? Det har gått från ett fritidsnöje till ett heltidsarbete. Fast då kan man ju också se det som den ultimata drömmen, att få jobba och tjäna pengar på sin hobby/ fritidssyssla.

Hur man än ser på det så har detta fenomen snabbt växt till garguantiska proportioner och att det kanske börjar tappa charmen, fast det finns ju fortfarande kanaler på Youtube som inte gör det för pengar (dem flesta för fan, lägg ner nu Tobbe)utan som gör det för att det är kul och det är då som man får den där känslan som man hade första gången man satte sig framför en dator och skulle kolla in den där ny sidan med alla roliga videos, vad hette den ?...